Nieuws

Ontwikkelplan voor bruisend Innovatie Kwartier Den Bosch goedgekeurd

12 september 2024

De gemeenteraad van Den Bosch heeft ingestemd met het ontwikkelplan voor het Innovatie Kwartier Den Bosch (IKDB). Ontwikkelcombinatie AM/Coebax, gemeente Den Bosch en de Bossche Investerings Maatschappij (BIM) kunnen nu de volgende stap zetten in de verdere ontwikkeling van het gebied, dat zich richt op innovatie in data, ict en onderwijs en als levendig gebied gaat bijdragen aan de groei van de binnenstad van ’s-Hertogenbosch.

Data-innovaties gericht op maatschappelijke thema’s

Het IKDB is een unieke plek waar nieuwe data-innovaties ontstaan en verder groeien. Deze innovaties richten zich op maatschappelijke thema’s zoals gezondheid, techniek, voedsel en veiligheid.

Bruisende plek

Het Innovatie Kwartier Den Bosch ligt in het hart van de brede binnenstad, een dynamische omgeving gekenmerkt door ontwikkeling en transformatie. Het centraal gelegen Innovatie Kwartier is één van vijf toonaangevende projecten die Den Bosch de komende jaren een nieuw gezicht geven. Een belangrijk kenmerk van het IKDB is het ‘ecosysteem’ van studenten, bedrijven en onderwijsinstellingen. Het is een bruisende plek met functies en voorzieningen die ontmoeting stimuleren en samenwerking versterken.

Werken, wonen, leren en leven

Het IKDB is een open gebied, met een sterke connectie met de binnenstad, waar mensen samenwerken en elkaar ontmoeten. Van het 100.000m² grote gebied is de helft bestemd voor kantoren, flexibele werkplekken en gedeelde voorzieningen. De andere helft voor wonen, horeca en kleinschalige detailhandel. Het gebied is goed bereikbaar en zeer toegankelijk mede door de mobiliteitshub bij het station.

Toegankelijke huurwoningen

Het woningaanbod in het IKDB bestaat uitsluitend uit huurwoningen. Hierbij wordt gestreefd naar minimaal 30% sociale huur, 40% middeldure huur en maximaal 30% vrije sector huur.

Partners

De verdere ontwikkeling van het IKDB betreft een publiek-private samenwerking tussen de gemeente en de partners AM/Coebax & BIM.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website van het Innovatie Kwartier Den Bosch.