SHARE-North Squared

SHARE-North Squared (SN2) is een vervolg op het succesvolle Europese SHARE-North project waar publiek- en private partijen samenwerken om deelmobiliteit te verbeteren en op te schalen. SN2 gaat over de volgende stap voor deelmobiliteit bij stedelijke ontwikkelprojecten. Centraal hierbij staan de kansen en impact van deelmobiliteit op betaalbaarheid van stedelijk wonen, Co2-footprint effecten, opschaalbaarheid en ruimte- en grondstofwinst. Het project is gestart in 2023 en loopt vier jaar.

Internationale samenwerking

Zeventien partners uit landen binnen het EU Interreg North Sea Region Programma, waar vanuit SN2 gefinancierd wordt, hebben de handen ineen geslagen. De partners zijn: City of Bremen (DE), GEWOBA (DE), Mpact (BE), Autodelen.net (BE), City of Helsingborg (SE), Lund University (SE), City of Aarhus (DK), Tækker (DK), City of Utrecht (NL), AM (NL), City of Stavanger (NO), Jåttå (NO), Kolumbus (NO), Gustave Eiffel University (FR), City of Mechelen (BE), Housing Mechelen (BE) en Housing Europe (BE).

Leren door te doen

Met onze mobiliteitsaanpak werken we actief aan het opschalen van deelmobiliteit in onze projectportefeuille. Dit past volledig in onze  doelstelling om in 2035 klimaatpositief te zijn. Het SN2-project sluit daarmee aan bij de activiteiten en doelen van AM. De rol en activiteiten binnen SN2 van AM zijn gefocust op leren door te doen. In verschillende gebiedsontwikkelingen onderzoeken we de barrières voor opschaling en testen we potentiële oplossingen in de praktijk. Dat doen we in nauwe samenwerking met de Gemeente Utrecht als Nederlandse partner.