Nieuws

AM start realisatie 303 huur- en koopwoningen in Amstelveen volgens WELL for residential

20 juni 2024

Gebiedsontwikkelaar AM start met de realisatie van Hollandse Meesters in Amstelveen. Het woongebouw is duurzaam én gezond en telt 303 huur- en koopwoningen. Hollandse Meesters in Amstelveen heeft een artistiek en verfijnd ontwerp. Het plan biedt met een mix van zowel middeldure- als vrije sector woningen een nieuw thuis voor verschillende doelgroepen. Belegger Redevco is afnemer van de 172 huurwoningen. Ruim 75% van de 131 koopwoningen is reeds verkocht. De realisatie is in handen van BAM Wonen.

Groen en gezond als uitgangspunt

Uniek aan Hollandse Meesters is dat het als eerste én enige project in Nederland deelneemt aan het nieuwe WELL for residential programma van het International WELL Building Institute (IWBI). Daarmee wordt prioriteit gegeven aan gezondheid, comfort en welzijn van de bewoners. Zij genieten straks van een duurzaam en groen woongebouw.

Meesterwerk

Dit meesterwerk, vlakbij het Stadshart van Amstelveen, is ontworpen door Rijnboutt Architecten. Het gebouw kent een basis met daarop twee torens, een toren met vijftien verdiepingen voor de koopwoningen en een toren met zeventien verdiepingen voor de huurwoningen. Onder het gebouw bevindt zich een tweelaagse stallingsgarage met 207 plaatsen voor auto’s, gemeenschappelijke fietsenstallingen en deelmobiliteit.

Het woonconcept wordt gekenmerkt door delen en ontmoeten. Er komen Friendswoningen, een gedeelde huiskamer, een gemeenschappelijke binnentuin en dakterrassen. Verder komt er een commerciële ruimte, speciaal voor bewoners en omwonenden.

Het gebouw is opgezet in U-vorm met een open oriëntatie op de naastgelegen groene singel met water. Dit parklandschap wordt doorgetrokken als een groene loper naar de binnentuin en het groen op de gevels.

Officiële handeling

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 20 juni verricht de Amstelveense wethouder Floor Gordon van ruimtelijke ordening de officiële handeling. Hierbij wordt gezamenlijk met vertegenwoordigers van AM, Redevco en BAM Wonen een kleurrijk geschilderde prefab betonnen funderingspaal de grond in gebracht. Floor Gordon: “Na jarenlange voorbereidingen is het gelukt om een goede mix aan woningen toe te voegen in een prachtig gebouw. Een groen en beeldbepalende plek in het Stadshart van Amstelveen. Een echt herkenningspunt.” Het feestelijke start bouw moment wordt met kopers en relaties gevierd.

Meer informatie over het project is te vinden op: www.hollandsemeestersamstelveen.nl.